מרקים שיחממו לכם את החורף…
מרק עדשים: סיר בגודל 4-5 ליטר

חומרים:

  • 2/3 כוס גריסים
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 דלורית חתוכה לקוביות
  • 3 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפו”א או קולורבי חתוך לקוביות
  • מעט כוסברה
  • 4 שיני שום
  • מלח, תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • קוצצים בצל גדול ומאדים עם כפית שמן (במידה וחסר שמן מוסיפים 1/4 כוס מים במקום ומממשיכים באידוי על בסיס מים)
  • מוסיפים מים עד 2/3 מגובה הסיר+ 2 כפיות מלח
  • מוסיפים את הגריסים, עדשים ירוקות, עדשים כתומות, שיני שום וגזר ומביאים לכמעט רתיחה.
  • מוסיפים את הדלורית, תפו”א/קולורבי, כוסברה.
  • כשרותח מתבלים בכל התבלינים שאוהבים ומבשלים 15-30 דק’ עד שכל הירקות מתרככים.

מגישים בתיאבון

טיפים למניעת גזים:

  • השרו את הגריסים והעדשים כשעתיים לפני הבישול במים חמימים עם 2 כפיות סודה לשתיה.
  • כאשר המרק רותח, בעזרת כף הסירו את כל שכבת הקצף הלבן שנוצר מעל המרק.

.