עוגת שוקולד: (תבנית 26, 20 פרוסות עוגה, 1 פרוסה= 140 קל’)

חומרים:

  • 2/3 כוס גריסים
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 דלורית חתוכה לקוביות
  • 3 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפו”א או קולורבי חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות.
  • בסיר קטן ממיסים שוקולד מרגרינה ויין ומורידים מהאש.
  • מוסיפים חלמונים ואבקת אפיה לתערובת שהורדה מהאש.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק.
  • מוסיפים לקצף את תערובת השוקולד והקמח לסירוגין.
  • אופים בתבנית עם נייר אפיה כ-35 דק’.