תזונה ובריאות

ב ר י א ו ת ב צ ל ח ת

מרצה: אורית גלידאי הרטום
דיאטנית קלינית
רופאה סינית

סימון באדום וירוק: דאגו לכך שחצי מהצלחת תכיל ירקות ופירות.
סימון בחום: קצת יותר מרבע הצלחת מוקדש לדגנים. שימו לב שלפחות חצי מכמות הדגנים אותם הצורכים יהיו מלאים.
סימון בסגול: כמות החלבונים – בשר, עוף או דגים – מהווה רבע מהצלחת.
סימון בכחול: עברו למוצרי חלב דלי שומן (צריכה ממולצת לפי משרד הבריאות הישראלי היא 3 מוצרי חלב ביום)

 

איך תוכלו ליישם את ההנחיות החדשות בחיי היומיום שלכם?

עשו שינויים קטנים- שינוי קטן יישמר לאורך זמן

תתחברו לתחושות הבטן שלכם – אכילה מהירה מביאה לאכילה עודפת. לעיתים יש בילבול בין תחושת הרעב לצמא. להשתדל לאכול רק אם רעבים ולא מתוך שיעמום וכד’.

שבו במקום אחד בזמן האכילה

השתדלו לשבת ליד שולחן או במקום אחד ולא לקום עד סוף הארוחה. כך העיכול יעיל יותר וגם תחושת השובע גדלה.

המנעו מאכילה מול מחשב/ טלויזיה

הקדישו תשומת לב לארוחה וכך תגיעו לתחושת שובע.

איך תוכלו ליישם את ההנחיות החדשות בחיי היומיום שלכם? המשך:

הימנעו ממנות גדולות:
בחרו כלי אוכל קטנים יותר. אותה כמות מזון תיראה רבה יותר על צלחת קטנה, ותסייע לחשוב שאכלתם יותר.
בנוסף, החליטו על גודל המנה לפני שאתם מתיישבים לאכול. הימנעו מנשנושים מסירים וקערות.