מרק ירוק מוקרם

חומרים:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 5 קישואים
  • 2 קולורבי חתוך לקוביות

    כוסברה/ שמיר / פטרוזיליה

  • 4 שיני שום
  • מלח ותבלינים לפי הטעם
  • 1/2 שקית ברוקולי

אופן ההכנה:

  • מאדים בצל גדול קצוץ (בעזרת 1/2 כפית שמן ואם צריך מוסיפים עוד 1/4 כוס מים) עד להזהבה.
  • מוסיפים כ-2 ליטר מים , מוסיפים את הקישואים, קולורבי, שום, כוסברה וכו’ ומלח, מבשלים עד שמתרכך.
  • טוחנים את כל המרק בעזרת בלנדר ידני ומחזירים לאש קטנה.
  • מוסיפים תבלינים ו1/2 שקית ברוקולי ומבשלים כ-5 דק’ נוספות.

מרק עגבניות:

חומרים:
2 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
1 קופסת עגבניות מרוסקות בתוספת שום/ 4-5 עגבניות+4 שיני שום
1 דלורית בינונית
כוסברה/ פטרוזיליה/ בזיליקום
מלח ותבלינים
אופן ההכנה:
1. מאדים 2 בצלים גדולים קצוצים עד להזהבה (בעזרת 1/2 כפית שמן ואם צריך מוסיפים עוד 1/4 כוס מים).
2. מוסיפים 3 עגבניות גדולות קצוצות ומאדים גם אותן
3. מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות או טוחנים בבלנדר 4-5 עגבניות+4 שיני שום ומוסיפים.
4. מוסיפים מים עד לגובה הרצוי.
5. חותכים דלורית לקוביות ומוסיפים.
6. מוסיפים ירק ותבלינים ומבשלים עד שהדלורית מתרככת.

בתאבון!!!