מרקים שיחממו לכם את החורף…
מרק אופונה: סיר בגודל 4-5 ליטר
מרק אופונה: סיר בגודל 4-5 ליטר
חומרים:
- בצל גדול קצוץ+ 1/2 כפית שמן לאידוי
- 1/2 כוס עדשים ירוקות
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1/2 דלורית חתוכה לקוביות
- 4 שיני שום
- 1.5 כפיות מלח
- תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מאדים בצל גדול קצוץ+ 1/2 כפית שמן, לאחר שהשמן נספג, מוסיפים 1/4 כוס מים להשלמת האידוי.
- מוסיפים מים עד 2/3 מגובה הסיר+ 1.5 כפיות מלח
- מוסיפים את האפונה המושרית לאחר סינון מי ההשרייה.
- קולפים את הקישואים, חותכים למספר חתיכות גדולות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים שיני שום וכוסברה
- מבשלים עד שהאפונה מתרככת
- בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק לתערובת חלקה ואחידה
