מרקים שיחממו לכם את החורף…
מרק עדשים: סיר בגודל 4-5 ליטר
מרק עדשים: סיר בגודל 4-5 ליטר
חומרים:
- 2/3 כוס גריסים
- 1/2 כוס עדשים ירוקות
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1/2 דלורית חתוכה לקוביות
- 3 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
- 1 בצל גדול
- 1 תפו"א או קולורבי חתוך לקוביות
- מעט כוסברה
- 4 שיני שום
- מלח, תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
- קוצצים בצל גדול ומאדים עם כפית שמן (במידה וחסר שמן מוסיפים 1/4 כוס מים במקום ומממשיכים באידוי על בסיס מים)
- מוסיפים מים עד 2/3 מגובה הסיר+ 2 כפיות מלח
- מוסיפים את הגריסים, עדשים ירוקות, עדשים כתומות, שיני שום וגזר ומביאים לכמעט רתיחה.
- מוסיפים את הדלורית, תפו"א/קולורבי, כוסברה.
- כשרותח מתבלים בכל התבלינים שאוהבים ומבשלים 15-30 דק' עד שכל הירקות מתרככים.
מגישים בתיאבון
טיפים למניעת גזים:
- השרו את הגריסים והעדשים כשעתיים לפני הבישול במים חמימים עם 2 כפיות סודה לשתיה.
- כאשר המרק רותח, בעזרת כף הסירו את כל שכבת הקצף הלבן שנוצר מעל המרק.
.
