מרקים שיחממו לכם את החורף…
מרק אופונה: סיר בגודל 4-5 ליטר

חומרים:

  • בצל גדול קצוץ+ 1/2 כפית שמן לאידוי
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 דלורית חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום
  • 1.5 כפיות מלח
  • תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • מאדים בצל גדול קצוץ+ 1/2 כפית שמן, לאחר שהשמן נספג, מוסיפים 1/4 כוס מים להשלמת האידוי.
  • מוסיפים מים עד 2/3 מגובה הסיר+ 1.5 כפיות מלח
  • מוסיפים את האפונה המושרית לאחר סינון מי ההשרייה.
  • קולפים את הקישואים, חותכים למספר חתיכות גדולות ומוסיפים לסיר.
  • מוסיפים שיני שום וכוסברה
  • מבשלים עד שהאפונה מתרככת
  • בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק לתערובת חלקה ואחידה

בתאבון!!!