עוגת שוקולד: (תבנית 26, 20 פרוסות עוגה, 1 פרוסה= 140 קל')
חומרים:
- 2/3 כוס גריסים
- 1/2 כוס עדשים ירוקות
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1/2 דלורית חתוכה לקוביות
- 3 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
- 1 בצל גדול
- 1 תפו"א או קולורבי חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות.
- בסיר קטן ממיסים שוקולד מרגרינה ויין ומורידים מהאש.
- מוסיפים חלמונים ואבקת אפיה לתערובת שהורדה מהאש.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק.
- מוסיפים לקצף את תערובת השוקולד והקמח לסירוגין.
- אופים בתבנית עם נייר אפיה כ-35 דק'.
